Bouwspecificaties

1. Ontgraven van de funderingssleuven. De bodem wordt ontgraven tot een voldoende diepte zoals aangegeven door de civieltechnisch ingenieur, zowel ten behoeve van de fundering als voor de septic tank.

2. De bouw van de fundering met gewapend beton ter versterking van de constructie.

3. Alle gewapend betonnen constructies conform de seismologische en statistische berekeningen onder supervisie van de architect. Dit betreft de funderingen, kolommen, draagbalken, trappen en balkons.

4. Uitwendige natuurstenen en inpandige bakstenen constructies voor natuurstenen woningen. De buitenmuren hebben een dikte van 50 cm.

5. Of uitwendige en inpandige bakstenen constructies voor bakstenen huizen. Het isolatiemateriaal van DOW zal toegepast worden bij het dak, de externe kolommen en buitenspouwmuren.

6. Pleisterwerk en schilderen van binnen- en buitenmuren. Muren worden voorzien van drielaags pleisterwerk (buitenmuren met spouw).

7. Plaatsen van buitendeuren en dubbelglas ramen met houten kozijnen / luiken en binnendeuren (hout / MDF) bij natuurstenen gebouwen. Bakstenen gebouwen worden voorzien van aluminium buitendeuren en luiken en dubbelglas ramen.

8. Glooiend dak met houten frame en keramische dakpannen of plat dak - afhankelijk van het ontwerp van de architect.

9. Afwerking met goot bij glooiende daken met dakpannen.

10. Vochtwerende platte daken.

11. Toegankelijke entree naar de ingang van de woning.

12. Verharde parkeerplaats als weergegeven op de bouwplannen.

13. Paden rond de woning als weergegeven op de bouwplannen.

14. Pergola's en veranda's als weergegeven op de bouwplannen.

15. Keramische vloer- en badkamertegels in het gehele gebouw volgens uw keuze uit onze standaardselectie.

16. Keuken volledig voorzien van apparatuur volgens uw keuze uit onze standaardselectie. De keuken bestaat uit houten kastruimte - een kleurkeuze is mogelijk. Achter kranen en bij de spoelbak, alsmede tussen kastruimte en het aanrecht zullen de wanden betegeld worden. Voor het aanrechtblad kan gekozen worden uit een assortiment. Wasbak en afvoer, aansluiting voor wasmachine en vaatwasmachine tenzij deze op een andere plaats in het huis komen.

17. Volledig geoutilleerde badkamers en accessoires volgens onze standaardselectie. De aansluiting van de wasmachine tenzij deze op een andere plaats in het huis komen. Badkamers worden betegeld tot de hoogte van de deur.

18. Kasten in de slaapkamers: 1m breed, 2m hoog.

19. 9.000 BTU air-conditioning units in iedere slaapkamer.

20. 120 liter zonnepanel voor warm water voorziening.

21. 1000 liter watertank en pomp als back up voor de reguliere watervoorziening om te voorzien in tijden van droogte en om een constante waterdruk te garanderen.

22. Trap. Balustrade en trap worden uitgevoerd in hout of metaal.

23. 1 set aansluitingen voor telefoon, tv en satelliet in het zitgedeelte van de woonkamer, plus 1 wandcontactdoos per muur, eventueel extra contactpunten in de keuken conform het bouwplan.

24. Plafondaansluitingen voor verlichting in iedere kamer.

25. Buitenverlichting boven iedere balkondeur.

26. Voorbereiding voor verwarming middels pijpen in de vloeren.

27. Buitenkraan voor aansluiting van tuinslang.

28. Aansluiting van elektriciteit en water met bijbehorende meters.

29. Bouwvergunningen.

30. Alle IKA betalingen, bouwvergunningen en belastingen benodigd voor de bouw van de woning, incl. 23% VAT.

In sommige gebieden kan de elektriciteitsaansluiting enige vertraging ondervinden doordat de aansluiting vanaf grotere afstand moet worden aangelegd. Sommige gebieden hebben ook te maken met watertekort in de hoogzomer periode. De vertraging en tekorten worden veroorzaakt door de infrastructuur.