Akrotiri

Akrotiri

Akrotiri (de Kaap) is  de gebruikelijke naam voor het schiereiland dat tegen het noordoosten van de stad Chania ligt. Hier liggen de graven van Eleftherios en Sofoklis Venizelos, naar wie de luchthaven van Chania en de haven van Souda genoemd zijn.

Akrotiri een streek voor natuurliefhebbers, met haar interessante wandelpaden door ongerepte kloven met een verbazingwekkende verscheidenheid aan natuurlijke schoonheid. Daarnaast zijn watersporten, speeltuinen, fitness centra en maneges beschikbaar.

Het droge klimaat gecombineerd met de frisse zeewind levert niet alleen voor mensen, maar ook voor agrarische producten een ideaal klimaat. De agrarische producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en geode smaak.

Met pittoreske zandstranden, allen voorzien  van de Blauwe Vlag, eeuwenoude kloosters en kerken, imposante grotten van groot archeologisch belang en historische monumenten. Akrotiri trekt jaarlijks veel bezoekers, die genieten van de Kretenzische gastvrijheid en natuur op haar best.

Het wegennetwerk is in goede conditie en bereikt alle dorpen en stranden van Akrotiri. Er zijn ook frequente busverbindingen met Chania.

Het grootste deel van het gebied is vlak. De uitzondering wordt gevormd door de oostzijde met een ruige heuvel, die de indruk van hoge bergen geeft en ingesneden wordt door een paar kloven die in de zee eindigen in een paar schilderachtige rotsachtige baaien.

Een andere karakteristiek is van de heuvels is het grote aantal grotten met mooie stalagmieten en stalactieten met verbluffende vormen. Archeologische en cultuurhistorische vondsten leveren het bewijs dat de grotten voor erediensten en als schuilplaats bij invasies van piraten gebruikt werden.

klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.