Horafakia

Gelegen op het populaire schiereiland Akortiri in West-Kreta, is het dorp Horafakia, of Chorafakia, een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Horafakia ligt 11 kilometer van de stad Chania en 7 kilometer van de luchthaven van Chania. Het dorp zelf heeft een paar dagelijkse voorzieningen en traditionele taverna's, maar het ligt ook dicht bij het grotere dorp Kounoupidiana, dat alle voorzieningen heeft die nodig zijn voor het dagelijks leven, waaronder supermarkten, banken, bioscoop en bowling, taverna's en winkels.

De zanderige baaien en stranden van Akrotiri zijn allemaal gemakkelijk te bereiken, net als het beroemde strand van Stavros, een locatie in de film Zorba the Greek, en het strand van Marathi, populair bij de lokale bevolking en dagjesmensen. Het prachtige zandstrand van Kalathas ligt op slechts een paar minuten rijden. Er zijn parasols en ligstoelen beschikbaar en in de baai, tegenover het strand, is een klein eiland dat toegankelijk is door te zwemmen. Hier kunt u allerlei watersporten beoefenen zoals windsurfen, waterskiën, kanoën en duiken. Vlakbij het strand zijn verschillende tavernes en restaurants die Kretenzische specialiteiten en heerlijke visgerechten serveren.

Akrotiri is een fantastische plek om te verkennen - volg de kustweg langs rustige zandbaaien en stijgende bergen en stop onderweg bij een taverna aan het strand voor een traditionele Griekse lunch of verfrissend drankje. Bezoek de lokale kloosters zoals Gouverneto en Agia Triada, waaronder een gelegen diep in een kloof (St John The Hermit), maak een wandeling langs een van de vele paden of bezoek de prachtig onderhouden Allied War Memorial Cemetery in Souda.

Horafakia is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Venetiaanse stad Chania en de luchthaven, maar toch ver genoeg verwijderd van de drukte om te genieten van het dorpsleven of een ontspannen vakantie.