Tersanas

Tersanas is een klein dorp rond de baai van Tersanas, met een prachtig uitzicht over de baai van Chania. Het is gelegen aan de westkust van het schiereiland Akrotiri, in de prefectuur Chania, 17 kilometer van de historische stad Chania en 8 kilometer van de luchthaven van Chania.

Het bestaat uit twee kleine zandstranden rond een kleine baai, beschermd tegen wind en golven. Het strand en ondiep water zijn ideaal voor gezinnen en een kantine is open van 's ochtends vroeg tot' s avonds laat. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur. Een paar kleine hotels, appartementen en studio's zijn verspreid in het gebied en er is een taverne aan de weg naar de punt van de baai die langs het kleine strand loopt.

Het is een zeer goede keuze voor een rustig en gezellig dagje uit met de kinderen, niet ver van Chania.

Het strand is erg populair bij zowel de lokale bevolking als buitenlandse bezoekers, het kan druk worden in het weekend wanneer de lokale bevolking graag wat tijd op het strand doorbrengt met hun families.

Een kilometer landinwaarts ligt het dorp Horafakia waar u enkele faciliteiten en tavernes kunt vinden.

Het is een vredige, rustige omgeving, ideaal om vogels te kijken of om gewoon te ontspannen en te genieten van het landschap.

Dichtbij Tersanas zijn er nog twee andere mooie stranden Kalathas (3 km) en Stavros (4 km).