Chania | Huis Op Kreta | Mediterane huizenCHANIA


De prefectuur Chania is de meest westelijke op het eiland Kreta. Binnen haar grenzen treft u historische avonturen. Een verscheidenheid aan interessante plaatsen en geluiden wacht op ontdekking door de geïnteresseerde bezoeker. De gelijknamige stad Chania is de hoofdstad van de regio en bezit een onmiskenbare charme. De stad Chania is de best bewaard gebleven stad op Kreta met zowel haar Venetiaanse en Turkse relicten uit vroegere tijden als haar historische locaties van verschillende beschavingen en perioden. In de oude stad voelt u de geschiedenis, terwijl de nieuwe stad een bijna kosmopolitische kant heeft.

De stad Chania is verkozen tot de mooiste van Kreta. Met haar Venetiaanse haven, musea, bijzondere overdekte markt en het Oude Kwartier met haar nauwe straatjes met interessante winkeltjes.

Het is een meeslepende stad, vol met Byzantijnse, Venetiaanse en Turkse geschiedenis. Geniet op uw gemak van een maaltijd of een drankje op de terrassen van de taveernes aan het havenfront met de Witte Bergen als achtergrond.