Over Kreta / Klimaat / Kretenzisch dieet / Stranden / Onroerend goed op Kreta

Niet alleen vanwege de 300 dagen zonneschijn per jaar en het bekende Kretenzisch dieet, is het leven op Kreta vrij van stress en gemakkelijk.

Het meest zuidelijke eiland van Europa heeft u veel te bieden. De enorme variëteiten van het eiland bieden u pittoreske bergdorpen, lange zandstranden, mooie baaien, strand-bars en nachtleven. Er zijn uitgebreide bergstreken, watersportcentra, rustige plekjes en een heldere zee.

Samen met Cyprus biedt Kreta het zonnigste klimaat van het continent. Er zijn 62 uitstekende stranden met het keurmerk van de blauwe vlag, een onderscheiding voor schone stranden en een voortreffelijke waterkwaliteit. De relatief hoge levensstandaard komt onder meer tot uiting in weinig criminaliteit. De grote verscheidenheid in de onroerend goed markt kenmerkt zich door het ontbreken van grootschalige appartementencomplexen, waar Spanje, Frankrijk en Italië.

Kreta heeft een bijzondere uitstraling !  Niet alleen door het heldere licht, die het scherpe contrast van de woeste bergen en de heldere zee scherp in beeld brengt. Er is een uitbundig wildleven,de flora en fauna op het eiland zijn uniek. Adem de altijd aanwezig geuren van wilde kruiden, proef het verse fruit,de beste olijfolie van de wereld en heerlijke gezonde kazen. Geniet van een lekkere Griekse koffie in een taverne aan de weg ergens in een bergdorp ,de opwinding van een bruiloft en andere evenementen, de geschiedenis,en de mensen en bezoekers van overall ter wereld. Het is ook een historisch en archeologisch paradijs.

Kreta staat bekent om de gastvrijheid en traditie  naar zijn bezoekers. De tradities en cultuur geboden in muziek, kunst, eten en ambachten spelen een hier een grote rol in. Het combineert Europese manieren met het unieke van het lokale.

Benadering van de gemiddelde temperatuur( in graden C)

Maand

Lucht

Zee

Dagen met regen

Januari

13

15

16

Februari

16

16

10

Maart

17

16

8

April

20

18

4

Mei

23

20

3

Juni

27

22

1

Juli

29

24

0

Augustus

29

25

0

September

27

24

2

Oktober

24

23

5

November

20

19

8

December

17

16

12