Bouwspecificaties

Veiligheid
Tijdens de bouw worden alle veiligheidsregels nageleefd, met de nadruk op de veiligheid van bewoners.
Deze aandacht heeft ook betrekking op de normen:
Aardbeving, thermische, brandveiligheid, elektrische en alle voorschriften die vereist zijn volgens de Griekse en Europese wetgeving.

 

Kwaliteit van constructie
Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de constructie met gelijknamige materialen, gekwalificeerde bedrijven erkend voor hun professionaliteit met minimale onderhoudskosten.

 

1. UITGRAVEN VAN DE FUNDERING
Opgraving van funderingen, toegangen en verbindingen met lokale netwerken (inkomend en uitgaand water, elektriciteit, telefoon en satellietontvangst).

De opgraving zal plaatsvinden in zachte grond volgens de tekeningen van de statische studie. Mechanische middelen worden gebruikt (voorhamer, lader en vrachtwagen) om de graafdiepte te bepalen voor de constructie van het gebouw. De materialen van de ophoging zullen grondproducten zijn van de opgravingen, en de ophogingen van vloeren zullen komen van opgravingsproducten en fragmentmateriaal van een steengroeve die op geschikte wijze is verdicht met vibrators.

2. VERSTERKT BETON
Het hoofdframe van het huis wordt gemaakt van gewapend beton.
Het beton wordt vermengd overeenkomstig met de seismische studie van gebouwen zoals het wordt uitgewerkt door de seismische staatsregels. De belangrijkste factoren die het seismische onderzoek beïnvloeden zijn: seismiciteit van het bouwgebied, het type gebouw en de kwaliteit van de grond. Het frame van het gebouw is van gewapend beton C20 / 25 en staal van kwaliteit B500C. De vloeren van gebouwen worden geconstrueerd door beton van dezelfde categorie C25/30 en wapening met constructiegaas T131 of T191.

De stalen versterking van het gebouw wordt gebouwd volgens de bouwplannen van de burgerlijk ingenieur.

Tijdens het bouwen met beton worden chemische hulpstoffen (liquefiers) en vibrators gebruikt voor een betere verwerkbaarheid en compressie van beton.
Speciale aandacht zal worden gegeven aan het verdichten van voegen in kolommen en balken en verankering in het beton volgens de anti-seismische voorschriften.

 

3. METSELWERK
Het metselwerk zal overeenkomen met de architectonische studie van gebouwen er vervaardigd worden door combinatie van bakstenen met afmetingen 19x19x9 en 19x9x9 met bindmiddel van gewone mortel. Ter ondersteuning van metselwerk zijn twee linzen gemaakt van gewapend beton, ter hoogte van ramen (90cm) en ter hoogte van deuren (2,20cm). Het interne metselwerk is enkelwandig. Het buitenmetselwerk is dubbelwandig met isolatiemateriaal DOW geïnstalleerd tussen de 2 lagen baksteen en een dikte van 30cm.

4. STEENGEBOUWEN
Stenen muren zijn min. 50 cm dik, cruciaal voor aardbevingsbestendigheid. Als er een tremor optreedt, is het van cruciaal belang dat het huis als één geheel beweegt. Dit vereist robuuste fundamenten.

De nieuwe bouwwetten eisen dat stenen muren worden geïsoleerd. Dit betekent dat de muren bestaan uit een 50cm dik massief stenen gebouw, een 7cm dikke isolatie (DOW), en dan een laag van gips of een andere steenlaag (15cm dik).

Er zijn verschillende meningen over de beste manier om stenen te matchen. Over het algemeen moeten steengroottes met verschillende afmetingen worden gebruikt, zodat alle openingen worden opgevuld, terwijl een cementoplossing met een hoog percentage de stenen onbeweeglijk bij elkaar houdt.

Stenen moeten horizontaal worden geplaatst, niet verticaal. Elke vierkante meter muur moet minstens vier (4) stenen bevatten die zich over de hele dikte uitstrekken. Muren die er aantrekkelijk uitzien, zijn niet per se robuuste, dragende constructies.

Nieuwe stenen huizen worden meestal niet van buitenaf gepleisterd omdat een stenen oppervlak esthetisch aantrekkelijker wordt geacht dan plaaster.

Om te voorkomen dat water de steen en cement binnendringt en het interieur bereikt, waardoor er binnenmuren vochtig worden, moeten we:

- Zorgen dat elke kleine opening tussen stenen zo goed mogelijk wordt opgevuld.

- Latex toevoegen aan het cementamalgaam.

- De buitenmuren bewerken met een matte steenvernis die de muur niet donkerder of glanzend maakt.

Na 5 jaar dienen muren geïnspecteerd te worden en kleine scheurtjes opgevuld te worden.

 

5. PLEISTERWERK
Alle wanden van de woning worden bekleed met stucwerk van 450 kg / m³ cement. Vooraf wordt het gebouw gereinigd en de muren gewassen om de noodzakelijke vochtigheid te behouden.

Pleisterwerk vindt plaats in drie lagen:
1. Een eerste laag versterkt met speciale netten en mortel 650 kg / m3 voor een perfecte hechting met het metselwerk, waardoor scheuren worden voorkomen bij bouwbewegingen en een ruw oppervlak wordt gecreëerd om de volgende lagen te accepteren.
2. Een tweede laag mortel (hoofdlaag) met een dikte van ongeveer 2 cm, om het beton en metselwerk te beschermen tegen de vochtigheid van de omgeving (regen-zon-lucht).
Intern worden in deze laag elektrische installaties geplaatst om beschermd en toegankelijk te zijn.
3. Een derde laag pleisterwerk met fijnkorrelig marmer wordt zo glad mogelijk gespoten en dient als hechtlaag bij het schilderen.
Voordat met de werkzaamheden wordt begonnen, wordt het gebouw schoongemaakt en worden de muren gewassen om de vereiste essentiële vochtigheid te bereiken.

6. TEGELS
Alle vloeren worden bekleed met tegels van eerste kwaliteit met tegellijmen en voegpleisters.
Er zal bijzondere aandacht worden besteed aan hellingen op balkons en terrassen om een goede afvoer van regenwater te garanderen.
De dorpels en vensterbanken zijn van marmer voor een absolute waterdichtheid van regenwater.

Typen tegels die bij het hele project worden gebruikt, inclusief het huis, veranda's en terrassen en het zwembad:
• Interieur (begane grond en eerste verdieping): - tot € 22 / m2
• Veranda's en terrassen: - tot € 22 / m2
• Badkamers: - - tot € 22 / m2 - betegeld tot plafond
• Zwembad: - tot € 22 / m2

Er wordt gebruik gemaakt van speciale, extra sterke tegellijmen en voegpleisters geschikt voor zwembaden.
In het cement worden de hydraulische installaties geplaatst.
Marmer of natuursteen zal in vensterbanken en deuren worden geplaatst voor de absolute waterdichtheid van regenwater.

7. ALUMINIUM DEUREN - RAMEN
De buitendeuren en de ramen zijn van aluminium, geschikt voor residentieel gebruik dicht bij de zee.
Rolluiken worden gebruikt in dezelfde kleur als de deuren en ramen. Dubbele beglazing wordt gebruikt (800 mml) met geschikte rubbers voor de absolute dichtheid en warmte-isolatie van woningen.

 

De kleur van aluminium deuren en ramen is wit met witte rolluiken of een RAL kleur
naar keuze.
De hoofdingang van het huis is aluminium (wit of RAL) met glas naar keuze.

8. ELEKTRISCHE INSTALLATIE
De installatie zal in overeenstemming zijn met de voorschriften van de Griekse staat voor de beste bescherming en veiligheid van bewoners. . Het wordt door de NATIONAL ELECTRICAL COMPANY aan de meter binnen de grenzen van het perceel verstrekt en vervolgens naar de zekeringkast geleid. Van daaruit wordt het vervolgens verdeeld naar de stroomonderbreker en de differentieerschakelaar en vervolgens intern verdeeld onder de omhulsels en de IRO-buis volgens de plannen naar alle bouwgebieden.

Essentiële elektrostop (differentiële stroomonderbreker of verbindingsstroomonderbreker) wordt gebruikt in geval van kortsluiting. Algemene aarding wordt verzorgd door een grondpen met afgesneden balk.

De installatie wordt volledig geleverd volgens de elektrische schema's en omvat het volgende:
1. Lijn voor fornuis
2. Waslijn
3. Lijn voor de ketel
4. Lijn voor vaatwasser
5. Lijn voor zonnepaneel
6. Lichtlijnen
7. Sockets lijnen
8. Telefoonlijnen
9. Lijnen voor satelliettelevisie
10. Televisielijnen in alle slaapkamers en woonkamer
11. Lijnen voor buitenverlichting
12. Lijn voor het zwembad
13. Lijn voor de buitenkeuken
14. Lijn voor deurbel
15. Leiding voor de drukpomp naast de watertank.

Alle kosten met betrekking tot de levering van driefasige elektriciteit en elektriciteitsmeterinstallatie zijn inbegrepen in het aanbod.

9. WATERVOORZIENING / AFVOERINSTALLATIE
De hydraulische installatie bestaat uit de installatie van warm- en koudwatervoorziening en door de installatie van waterafvoer. Het water wordt geleverd door de gemeente en de meter komt op de weg naast de ingang van het perceel.
Er komt een reservetank van 2000 liter met een drukpomp.
Wat betreft de watervoorziening: plastic buizen in een spiraal worden gebruikt voor alle interne en externe voorzieningen (WC, keukens, centrale pilaren) die te maken hebben met de watervoorziening.
Er zal een aparte collector voor koud en warm water bestaan, voor een betere drukverdeling in het netwerk.

De riolering van de residentie zal komen van PVC-buizen van het zware type F75, F100, F120 en zal naar de septic tank leiden.
Gootbuizen worden geplaatst; Op het dak komt een zonneboiler van 160 liter, uitgerust met twee spiegelpanelen met elektrische cumulus.
Alle kosten met betrekking tot de levering van water en watermeterinstallatie zijn inbegrepen in het aanbod.

10. SANITAIRE ARTIKELEN
Alle benodigde sanitaire artikelen worden in elke badkamer geplaatst, volgens de afspraken die in de plannen zijn gemaakt en de keuzes die de Klant heeft gemaakt uit de standaarduitrustingslijst van de Constructeur.
11. KLEUREN
Alle buitenkleuren van gebouwen worden geverfd met acrylplastic of Relief van topkwaliteit van het bedrijf VIVEXROM. Na het reinigen van de buitenoppervlakken worden 3 kleurlagen gebruikt.
Een eerste laag primer met isolerend materiaal voor een betere hechting en penetratie wordt aangebracht en daarna 2 kleurlagen.
Alle binnen- en buitenkleuren van de woning zullen in de kleur van uw keuze zijn.

12. ISOLATIE
Speciale aandacht zal worden gegeven aan thermische en waterisolatie van het dak en terrassen op de eerste verdieping, volgens de KENAK-studie van de civiel ingenieur.

 
Specifieker:


Water isolatie:
• Het oppervlak schoonmaken om stof en andere materialen te verwijderen
• Wrijven van het dak met marmeren machines
• Dakreparatie van eventuele scheuren waar nodig
• Bekleding van het gehele dak met primer van twee componenten
• Aanbrengen van de belangrijkste isolatielaag van rode kleur
• Tweede applicatie van het oppervlak met witte kleur


Thermische isolatie:
• Installatie van vellen met een dikte van 5 cm
• Installatie van geotextiel voor de bescherming van de thermische isolatielaag en de filtering van het regenwater.
• Installatie van een laag kiezelstenen.

 

13. HOUTWERKEN
- Binnendeuren:
Binnendeuren zijn in gefineerd MDF, kleur naar keuze

- Kleerkasten:
Alle kleerkasten in de slaapkamers zijn naar maat zoals vermeld op de plannen, plafondhoogte in MDF in kleur naar keuze. Alle kleerkasten zijn voorzien van handgrepen.

- Keuken:
De keuken wordt voorzien van houten kasten, vloer en wand van MDF, glazen spatwand, werkblad. Er zal een dubbele roestvrijstalen spoelbak worden geïnstalleerd, evenals een lekbak, een holster voor bestek, een bak, leidingen voor de vaatwasser, gipsplaat over de bovenkant van de kasten, voedselwagen, mechanisme.

 

14. PERGOLA
Pergola's volgens plannen, in hout en met dekzeil erop (kleur naar keuze).

15. VERWARMING
Voor de verwarming van het huis wordt centrale verwarming op brandstof geïnstalleerd. De positie van de units wordt bepaald door de studie van de civiel ingenieur. In de stookruimte worden de ketel en de brandstoftank geplaatst. In de badkamer wordt een handdoekhouder geplaatst.

Kleine ventilatieopeningen voor luchtcirculatie worden in alle ruimtes van het huis geplaatst.

16. AIRCONDITIONING
In elke slaapkamer en in de woonkamer wordt een omkeerbare (warme en koude) airconditioning unit geïnstalleerd. Units van 9000BTU worden geïnstalleerd in de slaapkamers en 24.000 BTU in de woonkamer.
Buitenunits worden op het dak geplaatst en de afvoerleidingen worden voorzien.

 

17. KELDER
Op basis van de plannen: betonnen vloer in de garage, tegelvloeren, wanden gestuukt en geschilderd. Stekkers en verlichting, waterkraan.
18. LANDSCHAPSARCHITECTUUR
1. Parkeerplaats voor 2 auto's, geotextiel en kiezels
2. Buitenverlichting in veranda's (installatie)
3. Buitenkranen
4. Betonnen toegang tot de woning en / of de kelder

19. ZWEMBAD
Er worden interne tegels geplaatst. Onder het terras komt een machinekamer met toegang met een deur. Alle machines voor het zwembadonderhoud en de zwembadverlichting zijn inbegrepen.

Inbegrepen in de prijs:
• Romeinse trappen
• Tegels in en rond het zwembad - keuze aan tegels
• Douche
• Zwembadverlichting
• Schoonmaakspullen
• Alle zwembadapparatuur en -machines
• IKA (sociale zekerheid)
• 24% BTW
• Toestaan

 


20. OOK INBEGREPEN:
• Bijdrage voor werknemersbeveiliging (IKA)
• Voor medewerkers en onderaannemers voor werkzaamheden uitgevoerd door of namens de Benakis Company.
• BTW 24%
• Garanties
• Voor het frame: levenslange garantie
• Voor de rest: 2 jaar garantie
• Bouwvergunning

Alle items die niet uitdrukkelijk in deze overeenkomst zijn vermeld, worden beschouwd als 'extra's' en zijn beschikbaar tegen een onderling overeen te komen meerprijs. Alle extra's moeten worden betaald op een pro-formafactuur voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd met betalingstermijn (en) voor deze "extra" werken die op de juiste tijdstippen zijn uitgegeven om te voldoen aan het bouwschema.
Er zullen geen aanvullende werken worden uitgevoerd zonder een onderling overeengekomen werkomvang en een definitie van de kosten van de werken.

In sommige gebieden kan er vertraging optreden bij de elektriciteitsaansluitingen als elektriciteit op afstand moet worden aangevoerd. Sommige gebieden kunnen ook watertekorten ervaren, vooral in de zomermaanden. Deze vertragingen / tekorten zijn te wijten aan nieuwe infrastructuur.


*
Neem contact met ons op voor een offerte:

info@yourhomeoncrete.com