Verkoop van uw eigendom

VERKOOP VAN UW EIGENDOM

Het kopen of verkopen van onroerend goed, waar ook ter wereld, is een van de grootste financiële beslissingen die u ooit zult nemen. Of het nu gaat om een vakantiehuis, permanente bewoning, zakelijke mogelijkheid of perceel, het is essentieel dat u gebruik maakt van de diensten van een lokale agent die ervaren, deskundig en betrouwbaar is.

Your Home On Crete verkoopt sinds 2006 onroerend goed en land in West-Kreta en heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van efficiëntie, servicekwaliteit en waar voor uw geld. We begrijpen de lokale markt en de juridische vraagstukken rond verkoop en aankoop en hebben een sterk, professioneel team achter ons. Ons team spreekt vijf talen, Engels, Frans, Duits, Nederlands en Grieks, wat ons in staat stelt uw eigendom te promoten bij potentiële kopers in heel Europa en de rest van de wereld.

Wanneer u ons vraagt om uw eigendom te verkopen, zullen we bij u langs komen om de details te nemen om een beschrijving te maken en het legale verkoopproces uit te leggen. Onze professionele in-house fotograaf maakt foto's en video's en - als het weer en de omgeving het toelaat - zullen er ook luchtfoto's genomen worden met een drone op een heldere zonnige dag met goed zicht. Deze foto's plus Google Maps en plattegronden worden toegevoegd aan onze website die dagelijks wordt bijgewerkt. We zullen ook uw papierwerk, bouwvergunning, topografisch plan, plattegronden en akten moeten zien.

Door samen te werken met andere agentschappen en sociale-mediasites, waaronder A Property in Greece, Green Acres, Mers et Demeures, Second Home, Twitter, Facebook en Google Business, kunnen we een wereldwijde dekking bieden om de maximale potentiële markt voor uw eigendom te bereiken. We zijn erg goed in internetmarketing waar - u bent niet verrast om te horen -> 80/85% van onze zaken vandaan komen.

Uw huis kan echter alleen worden verkocht als het een ‘legalisatiecertificaat' heeft. Zo niet, dan raad ik u aan om op zijn minst een ingenieur te contacteren om u de kosten van legalisatie voor uw eigendom te geven. IE u moet dit natuurlijk weten als u (bijvoorbeeld) over een verkoopprijs onderhandelt. De kosten hiervoor hangen samen met de verschillen tussen uw pand zoals het nu is en wat er op de bouwvergunning staat. Dit kan minimaal zijn en is uiteraard afhankelijk van eventuele wijzigingen die u heeft aangebracht en / of wijzigingen die zijn aangebracht tijdens / sinds de bouw / renovatie etc.

Als u de woning niet heeft laten controleren, raad ik u aan dit wel te doen, zodat als / wanneer u een koper vindt, u op de hoogte bent van al uw verkoopkosten. U hoeft niet per se de legalisatiekosten te betalen totdat u een koper vindt, maar u moet de kosten kennen.

U heeft ook een energiecertificaat en (afhankelijk van de locatie van je eigendom) een bijgewerkt topografisch plan nodig met verwijzingen naar de 'satellietcoördinaten' die nu een vereiste zijn. Deze twee items kosten tussen de € 300 en € 500 per stuk.

Als u hulp nodig heeft bij het vinden van een gerenommeerde ingenieur of advocaat, helpen we u graag verder. We hebben toegang tot advocaten en ingenieurs die ervoor zullen zorgen dat alle eigendommen "legaal" zijn volgens de huidige wetgeving.

Kort samengevat zijn de volgende documenten nodig om uw woning te verkopen:

1. De eigendomstitel van het onroerend goed (eigendomsovereenkomst)
De verkoper moet alle akten en plannen van het onroerend goed aan de makelaar overhandigen, die deze op zijn beurt aan de advocaat en ingenieur van de koper zal overhandigen, zodat zij hun inspecties kunnen uitvoeren en groen licht kunnen geven voor de aankoop.

2. Het legalisatiecertificaat:
Voorafgaand aan de beslissing tot verkoop moet de eigenaar van het onroerend goed een ingenieur aanstellen om de wettigheid van het onroerend goed te verifiëren en een wettigheidscertificaat te overleggen dat wettelijk verplicht is voor het verkoopproces van onroerend goed.
De ingenieur zal alle bouwvergunningsdocumenten, bijgewerkte of recente topografie met GPS-coördinaten, bouwplannen, bouwvergunning en de wettigheidsdocumenten van het onroerend goed verstrekken.

3. Belastingaangifte
De boekhouder van de verkoper moet de belastingdocumenten voor het verkoopproces voorbereiden, dat wil zeggen de onroerendgoedbelasting (ENFYA) en belastingverklaringen, evenals een socialeverzekeringsverklaring (IKA) indien nodig.

4. De elektronische gebouw-ID
Dit is een georganiseerd elektronisch dossier dat alle elementen (documenten en plannen) van het gebouw bevat. De Elektronische Bouwidentificatiecode beschrijft de "as-built status" van onroerend goed, wat ter plaatse is gebouwd in termen van afmetingen, vierkante meters en gebruiksrechten/beperkingen van het gebouw.
Informatie verzameld uit bouwvergunningen en tekeningen, de Griekse belastingdienst, de details van het Griekse kadaster, verklaringen van wettigheid en energieprestatiecertificaten zullen allemaal worden vastgelegd in een elektronische database. Alle geregistreerde gegevens zullen elektronisch worden gekoppeld aan de Griekse autoriteiten, het ministerie van Financiën en de openbare elektriciteitsmaatschappij, waardoor toegang tot exact dezelfde eigendomsinformatie wordt gegarandeerd.
Het proces wordt uitgevoerd door de civiel ingenieur via een speciaal elektronisch digitaal platform "Building Identity", ontwikkeld door de Technische Kamer van Griekenland (TEE), die ook de aanbieder is van elektronische diensten aan het ministerie, civiel ingenieurs en burgers.
De burgerlijk ingenieur zal verifiëren of alles in orde is, in overeenstemming met de ‘willekeurwetten' die vanaf vandaag van kracht zijn. Alleen dan kan de verkoper een volledig beeld krijgen van de wettigheid (of niet-wettigheid) van zijn gebouw, inclusief de energie- en statische toestand ervan, en zal het onroerend goed worden beschouwd als volledig geschikt voor overdracht.

5. Certificaat van energie-efficiëntie
Certificaat van Energie-efficiëntie voor elke woning met een oppervlakte groter dan 50 m². Het groencertificaat (ΠΕΑ) wordt verstrekt door de ingenieur van de verkoper en is onmisbaar voor het verkoopproces van onroerend goed. Houd er rekening mee dat volgens de huidige wetgeving het ΠΕΑ-certificaat tien jaar geldig is en betrekking heeft op het onroerend goed en niet op de eigenaar.

6. Certificaat (TAP) van lokale onroerendgoedbelasting door de gemeente
Als het onroerend goed dat te koop wordt aangeboden gebouwen betreft, moet de verkoper ook een goedkeuringscertificaat (ΤΑΠ) van het gemeentehuis verkrijgen, aangezien dit vereist is voor het verkoopproces van het onroerend goed bij de notaris.

7. Updates van Digitale aangiften naar het digitale Kadaster

8. Afhankelijk van het gebied waar het te koop staande onroerend goed zich bevindt, kunnen aanvullende certificaten vereist zijn met betrekking tot de specifieke regelgeving die van toepassing is op het onroerend goed (Grieks kadaster, TOEB-goedkeuring enz.).

- Topografische plattegrond van het pand
- Bouwvergunning
- Bewijs van registratie
- Kopieën van uw persoonlijke identiteitsbewijs
- Voor- en achterkant van de elektriciteitsrekening
- E-9 belastingformulier

Onze kosten voor de verkoop van uw woning zijn 2,5%, exclusief 24% BTW, met een minimum van € 2000, -. Daarnaast zijn er ook advocatenkosten. Vergoedingen zijn pas verschuldigd na voltooiing van de verkoop.

Op dit moment zijn de budgetten vrij lag met toegang tot een zwembad (vakantieverblijven) - of villa's met verhuurpotentieel (als investering). Toerisme is nog steeds de belangrijkste ‘industrie' op dit gebied en lijkt dit jaar weinig anders dan voorgaande jaren.

Als u overweegt een woning op Kreta te kopen of verkopen, of als u meer informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of bel naar het kantoor in Gerani (naast het Caldera Hotel).

We zijn u graag van dienst.