Almerida

Almeryda is een klein dorp met een fantastisch strand en een ondiepe spectaculair blauwe zee - ideaal voor gezinnen.

Het dorp ligt op slechts een paar kilometer langs de kustweg (prachtig uitzicht) van Kalyves en 2-3 minuten van Gavalohori en Plaka.

Het maakt deel uit van de gemeente Vamos en is om administratieve redenen - samen met Kambia - gegroepeerd onder Plaka. De permanente populatie is minder dan 200, maar zwelt duidelijk op tot veel meer dan dat in de zomer!

Er zijn meer dan 20 eetgelegenheden in Almyrida. Het eten is over het algemeen geweldig - er is echt voor elk wat wils. Veel van de taverna's en snackbars zitten letterlijk op het strand. Je kunt geweldige klassieke Griekse gerechten, verse vis, meze, souvlaki en gebak eten - alles wat je maar wilt. Deze zijn allemaal tot laat in de nacht open - maar krijg niet de verkeerde indruk, we hebben nog nooit iemand in een 'Union Jack'-short gezien! Steeds meer van deze plekken blijven nu ook het hele jaar open voor de bewoners.
Er zijn een aantal geweldige hotels aan het strand, veel 'eigenaren' en bezoekers gebruiken hun zwembaden (sommige kinderen houden niet van zand!) En de hoteliers vinden het niet erg - zolang je drankjes koopt etc. Er zijn ook veel kleinere hotels, kamers etc allemaal op loopafstand van de kust. Veel bezoekers verblijven in vriendenvilla's of huren bij de agentschappen in Almyrida.

Almyrida is een fijne plek om te wonen. Er zijn hier veel leuke appartementen - meestal met zwembaden - allemaal op loopafstand van het strand. Er zijn ook enkele geweldige villa's aan de rand van het dorp - meestal met uitzicht op zee en soms op de bergen.

Er is een watersportcentrum (mei - oktober) waar je materiaal kunt huren om te windsurfen, kajakken, catamarans etc. Er zijn veel winkels - 2 bakkerijen, een geweldige nieuwe winkel voor 'groenten en fruit', 4 mini-markten, diverse sieraden en cadeauwinkels en nog veel meer. We hebben ook geldautomaten en een apotheek.

Er is een pittoreske kleine haven - vaak zijn er een paar "hoopvolle" met hengel en lijn te zien vissen aan het einde van de steiger. Het gaat meer om ‘het moment' dan om het vangen van vis. Er is niet veel in de 'Med' - daarom is verse vis vaak een van de duurste items op de menu's van de lokale restaurants.

Almerida heeft zijn eigen stukje geschiedenis bij de ingang van het dorp met de mozaïekvloer van een ‘Paleo-Christelijke' basiliek uit de 6e eeuw. Om eerlijk te zijn, de meeste mensen rijden er gewoon langs - het wordt 'beschermd' door een hek van gaas en er wordt niet geadverteerd.