Aptera

Aptera was een oude stad, nu een archeologische site in het westen van Kreta met uitzicht op de baai van Souda, ongeveer 13 km ten oosten van Chania.

Het werd vernietigd door een aardbeving in de 7e eeuw. De site wordt nu onderhouden door het Griekse ministerie van Cultuur, afdeling Oudheden. De heuveltop, ongeveer 150 meter boven de zee, biedt uitzicht op de baai van Souda en het schiereiland Akrotiri in het noorden, de Lefka Ori (witte bergen) in het zuiden en Kalives en het Turkse Izzedin-burcht in het oosten; de stad Chania is niet helemaal zichtbaar in het westen.

Tijdens uw bezoek aan de archeologische vindplaats Aptera maakt u kennis met de geschiedenis van Kreta. De archeologische vindplaats blijft door voortdurende opgravingen nieuwe belangrijke vondsten aan het licht brengen en trekt steeds meer bezoekers. Het zal je zeker fascineren met al zijn monumenten, zijn geschiedenis en mythen.

Het is ook mogelijk om in de buurt een vakantiehuis te huren, de meeste plaatsen beschikken over een fantastisch uitzicht en goede stranden op slechts een klein eindje rijden.

Er zijn een paar cafés en taverna's in het dorp Megala Horafia (voorheen bekend als Aptera) op weg naar de camping.