Armeni

Armeni is landinwaarts gelegen van Kalyves. Het ligt gunstig voor de stranden van Kalyves en de snelweg. Als u door de vallei van Armeni rijdt zult u goede landbouwgrond zien met boomgaarden met avocado, sinaasappels en olijven.

2-3 minuten verder aan de weg ligt Neo Chorio met een paar tavernes en kafeneons.

Armeni is een ‘levend'Kretenzisch dorp met alle verbonden voorzieningen. Armeni heeft het traditionele gevoel behouden en is een fijn dorp om te verblijven, leven of een visite. Er zijn goede tavernes, een slager, minimarkt en souvlaki winkel.

Als u het dorp inkomt vanuit Kalyves komt u langs het kafeneon aan de linkerkant met een paar oudere inwoners(mannen) die buiten tsikoudiaof zoete Griekse koffie drinken onder een boom.

In het midden van het dorp is een mooie kerk -verlicht ‘s nachts- groot en imposant, een gevoel van luxe aan het dorp gevend. Grote bomen staan aan de kant van de weg in het midden van het dorp en een rivier stroomt door het midden nabij de tavernes.

Er wonen ongeveer 400 mensen permanent in Armeni. De hoofdplaats van de kleine gemeente is Kalyves alhoewel het politiebureau in Armeni is.