Aspro

A kilometerver aan de weg van Almyrida naar Gavalohori het bord volgend en linksaf gaand ligt Aspro. Aspro is een oud Kretenzisch dorp gekleefd aan de berg - bestaand uit sommige nieuwere huizen en enkele renovaties. Aspro heeft ongeveer 80 permanent bewoonde huizen.

Aspro is heel typisch met smalle straten, overal bloemen, geweldig uitzicht en paden naar veel dorpen in de omgeving. Soms is het niet alleen slaperig maar in slaap.

Er is jammer genoeg geen kafeneon/café al is er een renovatie met buiten een ávli'waar denken we een goede taverne/café gemaakt zou kunnen worden. Ondanks dat is Aspro een geweldige plaats om te wonen als u zoekt naar een traditioneel dorp op slechts 2 minuten van de zee en de nabij gelegen dorpen met tavernes en meer.

‘Avli Estiatorio': vertaald als het binnenplaats restaurant vanuit het Grieks, een plaats om te genieten van traditioneel Griekse traktatie omringd door vriendelijke mensen....Stil! Intussen tot iemand een klein café/taverne opent(of wij doen het) is het slechts 2 minuten rijden naar Almyrida.