Douliana

Als u komt over de weg van Vamos naar Kalyves is er een bord met afslag naar rechts naar Gavalohori. Neem deze afslag en sla links af bij het bord ‘Douliana - of Ntouliana (dent = d in de Griekse taal).

Ga langzaam langs de smalle weg het dorp in. Het is een slaperig dorp! Het dorp heeft enkele mooie natuurstenen huizen en is erg mooi. Er is fantastisch bergzicht vanaf de meeste plaatsen en op sommige plekken in het dorp zie je de zee.

Er is een aantal nieuwe huizen in het dorp-sommige prefab huizen(deze zijn beter dan het klinkt) en een wat groter project, een mooi complex. Er zijn ook mooie oudere huizen in en rond het dorp.

In werkelijkheid is het een groots klein dorp goed gelegen voor veel andere nabije dorpen en stranden. Zelfs Almyrida is slechts 6 minuten rijden en Gavalohori, Vamos en Kalyves zijn dichterbij.

Er zijn ongeveer 90 permanent bewoonde huizen. Er is een kleine winkel een goed kafeneon en een restaurant met een goed menu met veel traditioneel Griekse gerechten en andere specialiteiten.