Giorgoupolis

Georgioupolis is een klein zelfvoorzienend dorp met iets voor alle leeftijden. De omgeving is schitterend met de Bergen en de rivier, het strand is idyllisch en dichtbij de stad. Het dorpsplein heeft tavernes en er is ieder avond entertainment.

Het dorp ligt 43 km ten oosten van Chania ongeveer 22 km ten westen van Rethymnon en ongeveer 100km ten westen van Heraklion in het gebied Apokoronas. Het is genaamd naar Prins George van Griekenland, hoge commissaris van het eiland tijdens de laatste jaren van de Ottomaanse bezetting. De letterlijke vertaling betekent "de stad van George".

De oude naam van Georgioupolis was Almyroupoli, genoemd naar de rivier Almyroswaaraan het ligt. Het is een mooi dorp aan de noordkust van Kreta met aan de andere kant mooi bergzicht. Oude eucalyptus bomen omringen het dorpsplein met de tavernes en cadeauwinkels.

Georgioupolis was een klein vissersdorp gelegen aan een kleine rivier naast het lange zandstrand. Drie rivieren lopen hier samen in zee. De brugweg gaat over de grootste de Almiros rivier, wiens mond de kleine haven maakt.

In de laatste 100 jaar zijn er veel dingen veranderd in Georgioupolis.

Het eens zo kleine vissersdorp met zijn 9 km lange zandstrand ontving de eerste doe het zelf vakantiegangers die kamers in het dorp beschikbaar vonden.

Georgioupolis is erg toeristisch nu, met vele cafés, tavernes, hotels en appartementen blokken. Het stadsplein is omringd door zitjes gebruikt door de toeristen om wat te drinken en voor een ijsje. Het strand is de grote attractie van het gebied. Het nabij gelegen meer van Kournas is populair voor een excursie te voet, fiets of de toeristentrein. Georgioupolis is een goed gelegen basis om de traditionele dorpen te ontdekken in het gebied naar Vamos en de Witte Bergen in het zuiden.

Het lange zandstrand is ideaal voor luie dagen in de zone en erg veilig voor kinderen, hoewel je die niet zonder toezicht kunt laten. Als u dorst heeft van het zonnebaden liggen aan de overkant vele tavernes voor een koel drankje.

Idyllische plaatsen rond de rivieren en rustige plekjes kunnen nog steeds gevonden worden ondanks het bouwen in de omgeving.

Maar met zijn rivier, de eucalyptus bomen en nog steeds bestaande vishaven blijft het een aantrekkelijke bestemming voor toeristen met makkelijk toegang en goede busverbinding.