Kera

Kera is zo klein dat ik niet kan ontdekken hoeveel mensen er permanent wonen. Zelf het een gehucht te noemen is nog teveel. Het is dus niet verbazend dat de meeste mensen erdoor zijn gereden zonder het herkent te hebben dat ze in Kera zijn.

Kera ligt tussen Kalyves en Almyrida, aan de rand van Almyrida. Het ligt aan de weg als u het laatste stuk klimt op de weg naar Almyrida. Als u begint met de klim ziet u aan de rechterkant wat huizen op de hoogtes boven de weg- inclusief een Hellenic homes project met palmbomen.

Nu bent u in Kera! Er zijn individuele huizen erachter en rond dit kleine project.

Aan de overkant van de weg gaat het land naar beneden naar de zee en de oudere originele woningen in Kera. Het zou moeilijk zijn een huis te vinden in Kera wat geen uitzicht heeft op de baai van Souda.

Als u de weg volgt naar het strand bij Kera komt u langs enkele mooie oude huizen en een enkele nieuwe. U kunt parkeren nabij het strand. Het is spectaculair en er privé. Het lijkt onbekend (bij de toeristen) en is meestal bijna leeg. Er zijn geen kiosken of kafeneons- of iets anders. Het gaat om het mooie uitzicht, de zee en de rust.

Kera is erg dichtbij Almyrida en gunstig voor Kalyves. U kunt ook rijden door de wijngaarden en boomgaarden via de achterweg van Kera naar Tsivaras en Vamos.