Litsarda

Als u Vamos verlaat en de borden naar Kefalas volgt, ongeveer een kilometer over deze weg, is er een bord en bocht naar rechts naar Litsarda. U rijdt de heuvel op en komt in een erg klein traditioneel pittoresk dorpje met ongeveer 130 permanente inwoners, dit is Litsarda.

Het maakt niet uit hoe klein het dorp is maar er is een grote kerk. Het dorp wordt omringd door olijfboomgaarden en heeft spectaculair uitzicht op de Witte Bergen; sommige woningen hebben ook uitzicht over het blauwe water van de baai van Souda. Aan de rand van het dorp zijn wat nieuwere huizen met geweldig uitzicht.

De belangrijkste attractie van Litsarda is de rustige locatie terwijl het maar een paar minuten rijden naar de stranden en tavernes van Kefalas en Almyrida is. Het is ook erg dichtbij Kefalas, Vamos en slechts 10 minuten rijden naar Giorgioupolis . Er zijn geen serieuze attracties voor toeristen maar er is 1 goede "taverne". Deze ‘taverne' is ook meteen de minimarkt van het dorp en uitgerust met de basis benodigdheden.

Ik zet het bord taverne tussen haakjes omdat er niets op wijst dater een taverne is- het is bij iedereen bekend als de pizzaplek/pizzeria van Litsarda. Mensen van kilometers komen er om teeten of om eten mee te nemen. Het pizzamenu is klein maar de pizza's niet en ze zijn heerlijk enveel waarde voor uw geld. Er is ook een beperkt menu voor lokaal voedsel-ook eerste klas en voor een goede prijs.

Omdat het zo popular is gaat de pizzeria verhuizen naar een nieuw te bouwen stenen zaak tegenover in de straat.