Neo Chorio

Neo Chorio is een van de grotere dorpen van Apokoronas met ongeveer 650 permanente inwoners. Het ligt op een heuvelrug uitkijkend op sinaasappel en olijfboomgaarden in de bloeiende vallei beneden. Er is ook uitzicht op de Witte Bergen en de baai van Souda vanaf sommige huizen.

U bereikt het dorp vanuit Kalyves(5 minuten rijden), via Armeni(2minuten) tot u bij Neo Chorio komt. Aan de weg die in het dorp komt ligt een Griekse taverne aan de rechterkant van de weg met op vrijdag een goede quiz avond. Een gezellige avond als u van quizzen en een goede maaltijd houdt.

U komt op het dorpsplein dat wordt gedomineerd door grote platanen die schaduw bieden in de zomer voor wie er een koffie onder drinkt terwijl de wereld voorbij gaat. Als u doorrijdt ziet u binnen een paar minuten het dorp Macheri.
Neo Chorio is een dorp dat werkt in de landbouw met een apotheek, tavernes, bakker en minimarkt die plaatselijk fruit en groente verkoopt. Er zijn ook een paar goede souvlaki winkels.

Het is een rustige plaats om te verblijven of te wonen en ligt gunstig voor de kust en de snelweg terwijl u het echte Griekse leven beleefd.