Nippos

Nippos is een deel van de provincie Chania endeel van de gemeente Kryonerida -samen met Alikambos, Vatoudiaris, Vrisses, Vafes, Embrosneros, Maza, Chabatha and Fones. De meeste zijn dorpen waar u niet bekend mee zult zijn.

Vrisses heeft alle voorzieningen die u wenstmet enkele goede tavernes, een publiek zwembad, een mooie rivier die erdoor stroomt, vele winkels, supermarkten, benzinestation en een garage die gerund wordt door Giorgos.

Het is een onbedorven deel van Apokoronas waar de Kretenzische dorpsbewoners erg traditioneel zijn in hun cultuur en manier van leven. Er wonen ongeveer 200 mensen permanent in Nippos.

Ik heb Nippos beschreven gezien op het internet als maagdelijk- omgeven door natuur en groen. Deze beschrijving geeft het goed weer. Dat gezegd hebbend, het is slechts een paar minuten rijden naar Vrisses en de snelweg. De badplaats Giorgioupolis ligt op slechts 5 minuten rijden.

Het is een klein dorp in een vallei met mooi uitzicht op de Witte Bergen. Op het dorpsplein kunt u buiten bij het kafeneon zitten en 6 meter verder is een goede taverne aan de zijkant van het gebouw waar u binnen bent. Het eten is er heel goed en er is veel traditionele muziek gedurende de zomernachten. De nam van de taverne is ΙΠΠΟKΟΡΩΝΙΟΝ (kijk rechts) . 'Ippokoronion' dit laat de liefde voor paarden van de eigenaars zien.

Zo, als u dus een echt oude stijl huis zoekt in een rustig Grieks dorp(renovatie of nieuwer huis) maar ook nabij wat meer ontwikkelde dorpen is Nippos het dorp voor U.

Nippos heeft natuurlijk kerken. De kerk van St George heeft zijn naamdag-zoals alle kerken, en dit feest wordt in het dorp gevierd. De festiviteiten worden georganiseerd en geleid door een mevrouw genaamd Agnes. Agnes is in het dorp geboren en is teruggekeerd na een leven in Amerika. Ze spreekt Engels met een flink Amerikaans accent- uitgesproken/ luid/ opvallend- Agnes leidt de feesten en het meeste van het koken voor de naamdag van de kerk. Grote hoeveelheden eten en drank gaan er door bij de lokalen tijdens deze 2 dagen.