Ombrogialo

Als u Drapanos verlaat- de borden Kefalas volgend- minder dan 2 km langs de wegals u klimt op een kleine heuvel - is er een bord naar links naar ‘Ombrogialos'.Er is ook een tekening van een octopus en u ziet misschien het word taverne. De bochtige weg volgend naar de zee komt u snel door Ombrogialos.

Ombrogialos heeft de aspiratie om te groeien tot een gehucht. De laatste decennia lijkt het er niet op dat er permanente huizen zijn.

Zoals u hebt begrepen, Ombrogialos is een erg kleine gemeenschap, enkel wat huizen op een heuvelrug. Wat u misschien niet weet is dat de heuvel uitkijkt over de blauwe baai naar Rethymno - het uitzicht is spectaculair.

Deze kleine gemeenschap is voornamelijk de laatste 10 jaar gebouwd. De uitzondering is de taverne aan de voet van de heuvel aande kant van de zee. Deze vistaverne is er al lange tijd. Het verkocht alleen vis maar nu is er een volledig menu.

De taverne (bekend als 'Octopus') is eigendom van Nikos en zijn Russische vrouw Katerina. Zij heten u van harte welkom en het eten is heerlijk. Er is een grote met glas overdekt deel dat 2 meten boven zee is met een zitdeel buiten.. Er zijn verschillende stenen details die soms lang geleden gemaakt zijn. Het uitzicht over de baai is het belangrijkst. Er is geen strand maar u kunt zonnebaden op de rotsen en van hieruit zwemmen. Er is een kleine aanlegplaats voor boten en veel mensen zwemmen in de heldere blauwe zee. Het is een fantastische plaats om wat tijd door te brengen.

Er zijn grotten, waar een kluizenaar woonde en een pad over de rotsen om rond de baai te gaan- niet voor de bangeriken of kinderen.

Ombrogialos is duidelijk erg rustig en een speciale plaats om te wonen of te verblijven. Hoe dan ook, het ligt ook goed voor de voorzieningen van de omliggende dorpen, Kefalas, Drapanos, Vamos en de stranden van Almyrida alles binnen 5- 10 minuten rijden. De taverne in Paleloni ligt op slechts 2 minuten rijden van Ombrogialos.