Pemonia

Pemonia is een onaangeroerd Kretenzisch dorp op een hoogte van 120 m op het schiereiland Apokoronas ten oosten van Chania.Het is een traditionele nederzetting met een sterke Kretenzische geest, gebouwd aan de voet van de "Lefka Ori" bergketen in een vruchtbare vallei met wijngaarden en olijfbomen.

Het dorp ligt 26 km ten oosten van Chania aan de afrit Agoii Pantes, ongeveer halverwege Chania en Rethymno,en 1,5 km van de hoofdweg van Kreta tussen Chania-Heraklion.

De omgeving is beroemd om zijn natuurlijke schoonheid en de diversiteit van het Kretenzische binnenland, wat de bezoekers de mogelijkheid biedt van elke vorm van ecotoerisme, wandelingen in het ruige onbedorven Kretenzische binnenland of een bezoek aan de zandstranden Kalyves,Georgioupolis en Almyrida die tavernes aan zee, restaurants en winkels bieden.

De omgeving biedt enkele geweldige tavernes met traditioneel eten gemaakt met locale producten.

Het grotere dorp Vrysses ligt op 2 km en biedt voorzieningen zoals bakker, minimarkt, supermarket, bank, tavernes, kafeneons en benzinestation. De rivier die door het centrum stroomt maakt het een mooie plaats om aan de zomerhitte te ontsnappen in de schaduw van gigantische platanen. Vrysses is ook beroemd om zijn uitstekende yoghurt..

De belangrijke Byzantijnse kerk van Sint George, die onlangs gerenoveerd is, is nog steeds bewaard en suggereert dat de omgeving al sinds oude tijden bewoond was en rijk was.

Ieder jaar op 15 augustus is er de heilige geest viering in Pemonia.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Airport: Chania Airport 36km
Dichtstbijzijnde haven : Souda Port - 25km