Tsivaras

Als u de weg van Kalyves naar Vamos neemt begint de weg te klimmen. Na een paar kilometer passeert u het bord voor Tsivaras en komt u bij het centrum van het bovenste deel van dit oude dorp. Hier is een collectie stenen en witte huizen met een erg traditioneel kafeneon in het hart van het dorp.

Tsivaras ligt 700m boven zee en heeft ongeveer 150 permanente bewoners verspreid over de aflopende delen rond het dorp. Het is gelukt om onaangeroerd te blijven door de tijd, toeristen of nieuwe huizen ook al zijn er enkele fijne huizen aan de rand van het dorp.

Er is weinig te zeggen over Tsivaras. Er zijn geen voorzieningen dan het kleine kafeneon. Het is een rustige fijne plaats om te verblijven, er zijn kleine binnen weggetjes achter het dorp naar kust dorpjes- wat betekent dat u omgeven bent door drukkere dorpen met hun voorzieningen.

U kunt Kera, Almyrida and Kalyves stranden allemaal in minder dan 5 minuten met de auto bereiken. Vamos, Gavalohori en Douliana liggen ook allemaal op een paar minuten.