Vrysses

Het traditionele dorp Vrysses ligt landinwaarts aan de voet van de Witte Bergen op 62 meter hoogte en is de hoofdstad van de gemeente Apokoronas.

Gelegen aan de weg die het noorden van Kreta verbindt met Chora Sfakion aan de zuidkust, is het slechts 35 minuten rijden naar Chania of Rethymno. Giorgoupolis, dat ook een bekend levendig kustplaatsje is, ligt op slechts 10 minuten rijden.

Met een bevolking van ongeveer 800 mensen staat Vrysses ook bekend om zijn kwaliteit van kaas en yoghurtproductie.

Het is het hele jaar door levendig en biedt bijna alles wat nodig is, zoals winkels, scholen, politiebureau, brandweerkazerne, postkantoor, taverna's, restaurants, ijzerwarenwinkels, banken, cafés, bakkerijen, stadhuis en nog veel meer.

De rivier van Boutakas stroomt door het hart van het dorp met een zeer laag stroompje in de zomer, waardoor een aantal eenden aan de oevers kan leven.

Het dorpsplein en de rivier zijn omgeven door weelderige vegetatie en enorme platanen die veel schaduw bieden, de ideale locatie om af te koelen tijdens de hete zomermaanden.

Vrysses is bereikbaar via de rijksweg en wordt omringd door vele kleine historische dorpjes en een aantal archeologische vindplaatsen!