Ten Westen Van ChaniaDe meest westelijke regio van Kreta is ongeëvenaard als het gaat om natuurlijke schoonheden zoals de Witte Bergen, onaangeroerde dorpen, fascinerende stranden, kloven en grotten, evenals historische bezienswaardigheden!

"Gekleed" in een zee van olijfbomen, het westelijke deel van Kreta is erg groen in vergelijking met de rest van Kreta. Wanneer de met sneeuw bedekte toppen van de Witte Bergen (Lefka Ori - 2.454 m) in de lente smelten, dealt het kristalheldere water van de bergen in de Middellandse Zee en maakt dit deel van het eiland zo groen als het maar kan worden!

De beroemde Samaria-kloof is te vinden in West-Kreta en leidt naar het afgelegen dorp Agia Roumeli en de Libische Zee, evenals het wereldwijd bekende roze strand van Elafonissi - een enorme toeristische attractie aan de westkust van het eiland.

Dit zijn slechts de hoogtepunten van een aantal attracties of "must-visit" gebieden samen met Balos, Gramvousa, Falassarna, Chania, Paleohora, Aptera, Kournas en nog veel meer.

Ten westen van Chania is het belangrijkste toeristengebied van het westelijke deel van het eiland met bekende resorts zoals Stalos, Agia Marina, Platanias en Gerani. Deze resorts hebben alles wat u zou associëren met een typische strandvakantie in de Middellandse Zee, stranden met voorzieningen, taverna's, bars en veel winkels. Hoe verder je naar het westen gaat, hoe stiller en traditioneler de resorts worden.