Agia Marina

Agia Marina ligt 9 km ten westen van het stadscentrum van Chania en is een van de meest populaire resorts in Chania, met talloze hotels en alle soorten toeristische infrastructuur die men zich kan wensen.

Het dorp is vernoemd naar de lokale kerk van Agia Marina die op 17 juli viert.

De kust van Agia Marina is fantastisch met mooie zandstranden en het is een van de best georganiseerde stranden van de gemeente Chania, evenals van de hele prefectuur, met badmeesters en georganiseerde toeristische voorzieningen, comfort voor zwemmers en verschillende watersporten ( windsurfen, waterskiën etc.).

Het strand van Agia Marina is ook ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat het ondiepe, warme water als absoluut veilig wordt beschouwd.

Tegenover het strand van Agia Marina ligt het kleine rotsachtige eiland Theodorou, beroemd om zijn rijke historische en legendarische verleden. Al in de Minoïsche tijd diende het eiland als een heilig asiel en heeft het een enorme ecologische betekenis omdat het de thuisbasis is van de bedreigde diersoort van de Kretenzische berggeit, kri-kri.

Het naderen van het eiland is verboden. De laatste jaren wordt de bezoeker echter een beperkt aantal excursies per boot aangeboden.

Op korte afstand van het strand van Agia Marina, op slechts 500 meter afstand, ligt het traditionele dorp Pano Agia Marina.

Een wandeling door de smalle straatjes leidt je naar de oude school, het dorpsplein, de kerk van "St. Spiridon ", het Folklore-museum, de Kamaraki en de smalle straatjes, overblijfselen uit het verleden.

Het is een korte 20 minuten rijden naar Chania en 35 minuten rijden naar de luchthaven.