Darmarohori

Het dorp Darmarohoriis ideaal als U het westen van Kreta wilt ontdekken met zijn beroemde zandstranden zoals Falassarna, Ballos, Elafonissi. De stad Kolimbari,dat 3km vanaf het dorp is gelegen aan de hoofd weg langs de kust biedt bijna alles zoals een apotheek, bank, supermarkten, restaurants. Kolimbari (soms gespeld alsKolymbari ofKolympari) is het administratieve en commerciële centrum van de omgeving. De stad Chania ligt op 10-20 minuten rijden van het knooppunt Kolimbari van de nationalroad.

Op slechts 2,5 km van het strand van Kolimbari, 23 km ten oosten van Chania, 28 km van de haven van Souda en 35 km van het vliegveld van Chania ligt Darmarohori. De omgeving is ideaal om te trekken, rijden en fietsen. Op 2 km ligt de historische kerk van Sint Michael, gebouwd in de 14e eeuw.

De omgeving bestaat uit open groene heuvelruggen, vol met olijfboomgaarden en wijngaarden zover als men kijken kan tot aan de Witte bergenin het zuiden en het mooie vrije uitzicht op de zee in het noorden.

Darmarochori ligt op slechts een paar minuten met de auto van het ogenschijnlijk eindeloze strand van Kolimbari en de kleine verscholen kloven van het schiereiland "Spatha" .

Er is pas een minimarkt geopend in Darmarohori voor de dagelijkse boodschappen.

Een paar minuten verder rijden ligt Vouves dat beroemd is door zijn oude olijfboom- in de zomer is er een cafetaria/taverne aan het plein met de olijfboom open.