Drapanias

Drapanias is een klein dorp in het noordwesten van Kreta, Chania (regio). Het is gebouwd op de ruïnesvan de oude stad Mythimna. De dorpsbewoners beschrijven Drapanias in drie delen: Drapanias, Ano Drapanias(boven) en Kato Drapanias (onder).

De toegang van het dorp is via de hoofdweg naar Kissamos. Het kleine traditionele dorp heeft 3 traditionele tavernes met Grieks eten en ze zijn meer dan blij al ze een spelletje backgammon met je kunnen spelen. Het dorp heeft 2 bakkers met huisgemaakte pasteitjes, brood en gebak en er is ook een kleine winkel met de basisproducten. Een grote kerk staat in het hart van het dorp Drapanias op het dorpsplein. Een regelmatige busverbinding verbindt het dorp met verschillende plaatsen zoals Kissamos en Chania.

Een kleine wandeling heuvel op leidt naar Ano Drapanias, waar u bij een lokale kaasmaker het maken van kaas kunt zien, olijfolie en Raki en hiervan wat mee naar huis kunt nemen.

In "Onder" Drapanias kunt u het strand vinden en de lokale strandtavernes. Een rustige wandeling van 10 minuten of autorit van 3 minuten. De zee is makkelijk toegankelijk voor kleine kinderen en volwassenen. Sommige tavernes hebben zonnebaden en douches, die gebruikt mogen worden als u iets bij de taverne nuttigt. Er zijn ook camping faciliteiten en strandkamers te huur.

Net als de naastliggende stranden ligt het strand van Drapanias lang uitgestrekt over een lengte van 2 km. Een deel van het strand loopt van Kissamos naar het oosten tot de kaap van Rodopos. Het is een small zandstrand en meestal met golven door de noordenwind.

Het strand van Drapanias ligt 5 km ten oosten van Kissamos en 32 km ten westen van Chania. De rit naar Kastelli met al zijn voorzieningen is 10 minuten en de luchthaven van Chania 50 minuten rijden.