Elafonissi

De reis voert ons via de groene noordkust tot kort voor Kastelli, waar we naar het zuiden draaien en door het dorpje Topolia naar de kapel van Agia Sofia gaan. De kapel is in een rots gebouwd. De kleine kerk staat verscholen in een grot en kan met een 10 minuten durende wandeling bereikt worden.

In het plaatsje Elos, central gelegen in een gebied waar kastanjes gekweekt worden, kan koffie worden gedronken in de schaduw van de bomen op het dorpsplein. De reis vervolgt door oude kleine dorpjes naar het nonnenklooster van Chrissoskalitissa (Gouden Verrichting). Na een wandeling door de omgeving, duurt het niet lang meer voordat we bij het waarschijnlijk mooiste strand van heel Kreta komen - Elafonissi (Herteneiland). Voor het duinenlandschap waarin dennen en jeneverbessen staan, ligt een vlak zandstrand, met een roze gloed op sommige plaatsen, die veroorzaakt wordt door de mix van koraal met zand.

U kunt door de ondiepe, turquoise gekleurde lagune wandelen naar het eiland van Elafonissi. Het water rijkt maximaal tot uw middel.