Falassarna

Falassarna (soms geschreven als Phalassarna) is gelegen aan de west kust van Kreta op ongeveer 20 km van Kissamos in de nek van het schiereiland Gramvoussa.

Het is een van de beroemdste stranden van Kreta, het is populair bij dagjesmensen die aangetrokken worden door het helder blauwe water. Het bestaat uit 5 naar het westen kijkende stranden, wat het een mooie plaats maakt voor de zonsondergang (het kan nogal winderig zijn). Het meest zuidelijke strand (Pachia Ammos) is het langst en breedst en volledig georganiseerd met zonnebedden en parasols. De twee centrale stranden zijn het meest favoriet bij lokale bewoners en reizigers. "Pahia Ammos" strand is het meest populair en ontvangt de meeste bezoekers zonder overbevolkt te worden.

Als u op zoek bent naar een rustiger strand of als u kleine kreekjes leuk vindt ga dan naar een van de twee stranden die meteen aan het noorden van Pachia Ammos strand liggen. En als u zoekt naar een besloten strand kijk dan op het strand ten zuiden van Pachia Ammo.

Er zijn veel tavernes en restaurants in de omgeving, op het strand en op de weg naar het strand en ook een paar kleine winkels langs de weg voor wat basis artikelen.

De naam Falassarna is pre-hellenistisch en komt van de nimf "Falasarni". Falassarna was de poort naar het oude Polyrinia. De stad was op zijn hoogtepunt tijdens de Hellenistische periode en de stad had zijn eigen munt. De haven was gesloten en omringd door muren en het was verbonden met de zee door een kanaal.

De haven en het kanaal zijn vandaag de dag ontwikkeld land door het dalen van het zeeniveau- de oude overblijfselen liggen op 300/400 meter van de zee. De besloten haven, het onneembare fort en de rijke vallei maken duidelijk dat Falassarna een groot marine en handelscentrum was.

Vandaag de dag is het vol olijfboomgaarden en kassen met tomaten.

Het gebied rond Falassarna is magnifiek en een beschermd natuurreservaat en onderdeel van natura 2000, dit door de verschillen in flora en fauna die in de omgeving te vinden zijn.

Tegenwoordig is Falassarna een rustig resort met veel kleine hotels, appartementen en tavernes dicht bij het strand. Hier kan de bezoeker het schitterende landschap en de blauwe lucht bewonderen.