Gerani

Gerani is een kust dorp in het noordwesten van Kreta gelegen tussen de dorpen Platanias en Maleme. Het ligt aan de oudenationalroad en dichtbij de afslag van de nieuwe national road.

Het dorp is gelegen op 14 km ten westen van Chania en ligt langs de kust. Aan het strand vindt U het nieuwe stuk van het dorp met de meeste accommodaties (Kato Gerani of Lager Gerani) en verder landinwaarts ligt het oudeGerani(PalaioGerani). Er loopt een kleine rivier in het dorp.

Kato Gerani biedt verschillende tavernes en cafés, een paar supermarkten, bakker, slager, kapper, apotheek, barber en benzine station en er is een regelmatige busverbinding tussen Chania en Kolimbari. Gerani is minder ontwikkeld voor toerisme dan zijn buurman Platanias en daardoor wat rustiger. Toch biedt het dorp een aantal grote hotels en vele kleine familiebedrijfjes voor kamerverhuur, studio's en appartementen.

Het meeste strand is bedekt door grof zand maar aan de waterlijn liggen kiezels. Er liggen ook kiezels een paar meter in het heldere water en het is beter om waterschoentjes te dragen.Het strand heeft verschillende plaatsen waar het mogelijk is om zonnebedden en parasols te huren en er zijn ook douches en omkleedmogelijkheden. Tijdens het hoogseizoen is het drukste deel van het strand bewaakt door een badmeester.

Er zijn een paar restaurants aan het strand maar de meeste bezoekers verblijven in Gerani en eten in hun hotel.
Het dorp heeft een regelmatige busverbinding met Platanias, met zijn zandstranden en voorzieningen inclusief, dokters, banken, apotheek, supermarkten, bakkers, tavernes etc. Het is ook mogelijk om de 2 km te lopen langs de weg of het strand.

De stad Chania ligt op 20 minuten rijden en de luchthaven op 40 minuten.