Kalamaki

Kalamaki is het meest westelijke deel van een lang strand aan de noordwestkust van Kreta, slechts 6 kilometer ten westen van Chania, tussen Chania en Agia Marina. Er is een kleine kerk en een snackbar op een pier en uitzicht op het eiland Agii Theodori. Het is ook een aanlegplaats voor jachten.

Het prachtige strand van Kalamaki heeft fijn zand en ondiep water. Het is zeer goed georganiseerd, met parasols en ligbedden, douches, badmeester, accommodatie en maaltijden, strandbars, watersporten, enz. Dit strand is een zandstrand van 2,5 kilometer lang. Het water is helder en het strand is geschikt voor mensen met kinderen. Het is niet te druk, ook omdat het strand zo lang is.

Naast de westelijke rand van het strand wordt een aparte kleine baai gevormd, gescheiden van het hoofdstrand door een smalle strook zand. Twee prachtige nabijgelegen zandstranden in Stalos en Glaros zijn goed georganiseerd met tal van restaurants en bars aan het strand, evenals alle topactiviteiten om uw honger op de meest verbazingwekkende manier te stillen.

Er zijn enkele accommodaties in Kalamaki, een tiental restaurants om uit te kiezen, een paar winkels en een bakkerij. Proef eten van uitstekende kwaliteit bij de verschillende tavernes aan zee met de vriendelijkste mensen die je willen helpen met een grote glimlach op hun gezicht!

Kalamaki kan een optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een accommodatie niet direct in Chania, maar die er dichtbij willen zijn. Er is een regelmatige busdienst van dit kustplaatsje naar Chania.