Kallergiana

Kallergiana is gelegen op een hoogte van 96 meter en ligt 42 km van de stad Chania. Het behoord tot de gemeente Kissamos en heft ongeveer 50 permanente inwoners die veelal werken in de landbouw en veeteelt.

Kallergiana is panoramisch gebouwd op een heuvelrug. Door zijn locatie, omdat het dichtbij Kissamos en de snelweg ligt, heeft het de mogelijkheid om te groeien ook al heeft het al een toeristische infrastructuur.

Kallergiana ligt op een halve kilometer van Kastelli en het ligt in de vruchtbare vallei van Kissamos. Naastliggende dorpen zijn Saint Anthony, Vardiana, Daphni, Kampos en Marediana.

Op een korte afstand van Kallergiana, kunt u de stranden van Falasarna en de lagune van Balos bezoeken, twee van de mooiste en spectaculairste stranden, niet alleen van Chania en Kreta, maar van heel Griekenland.

Kastelli oof Kissamos - slechts 7 - 8 minuten rijden - is een kleine stad met ongeveer 2000 inwoners, met een mooie kleine haven, veel winkels, cafetaria's en tavernes meestal langs de zee, het heeft een historische en levendige atmosfeer. Het is een drukke plaats, biedt alles wat toeristen nodig hebben maar lijkt op het eerste gezicht niet zo indrukwekkend.

De haven van Kissamos ligt buiten de stad, gelinkt aan Kreta tot de Peloponnesos, Kythera, Gythio en Kalamata. Er is ook een dagelijkse boottocht naar Gramvoussa en het strand van Balos.

Kissamos oof Kastelli is ideaal voor mensen die het westen van Kreta willen ontdekken met de fantastische witte zandstranden aan de westkust.