Loutraki

Op Kreta zijn er meerdere dorpen met de naam Loutraki. Het bekendste is waarschijnlijk Loutraki beach op het schiereiland Akrotiri ten oosten van Chania(het ligt in het oosten van het schiereiland net onder Marathi Beach).

Het dorp Loutraki wat we hier beschrijven is ook niet ver weg van Chania,maar net iets ten zuidwesten van de stad.

Het is een rustig traditioneel dorp in een mooie vruchtbare regio met veel sinaasappelbomen. Loutraki is bereikbaar via de afrit Chania - Oasis - Agia Lake (exit) - Alkianos - Psathogiannos - Loutraki route, van vanaf de andere kant van de kustplaats Gerani. Psathogiannos is een typisch klein dorp met een mooie kerk met een klokkentoren en kleine traditionele huisjes.

Nabij Loutraki zijn wat leuke dorpjes met Byzantijnse kerken zoals in het dorp Alkianos.

Loutraki ligt op slechts 3 km van het strand van Gerani en een korte rit naar Platanias en Maleme Het ligt op 17 km van Chania en 2 km van Gerani op een hoogte van 70 m en met 150 permanente inwoners enis deel van de gemeente Gerani.

Weg van de snelweg door de olijfboomgaarden en grote cipressen, platanen eneucalyptusbomen liggen de pittoreske onbedorven dorpen met traditionele cafés die Griekse koffie serveren en verfrissende ‘onderzeeërs' en natuurlijk Raki.

Loutraki ligt op 25 minuten rijden van de stad Chania en 45 minuten tot de luchthaven.