Modi

Het dorp Modi ligt in een bloeiend landschap aan de noordwest kust van Kreta, net ten westen van de badplaats Platanias en het nabij gelegen dorp Gerani.

De afstand naar Chania is 15 km of 22 minuten rijden, de luchthaven is 45 minuten rijden van het dorp.

Modi is omgeven door groene natuur en olijfbomen, het is een vruchtbare omgeving en de meeste inwoners leven van de landbouw. Buiten de olijven en de groente is er veel wildgroei zoals pijnbomen, platanen, cipressen en eucalyptusbomen. Velden met sinaasappelbomen en wijnranken gaan samen met de onbedorven natuur, verschillende planten en struiken.

In de omgeving zijn oude Ktetenzische munten gevonden, met aan een kant Zeus en aan de andere kant het word MODAION. Dit leidt de wetenschappers naar de conclusie dat de oude Kretenzische stad Moda of Moaia, later Modi is geworden. Het word kan afgeleid worden van het Byzantijnse word ‘modius'wat gebruikt werd als een kop om granen mee af te meten.

Modi ligt op 2 km van Gerani met zijn tavernes, minimarkten en cafés. De grotere badplaats Platanias ligt op 10 minuten en daar zijn meer supermarkten, bakkers, tavernes, winkels, banken, postkantoor en andere dingen zoals het populaire lange zandstrand.