Neriana

Neriana is een dorp nabij Voukolies in Chania in het noordwesten van Kreta.Het is ook de gemeente district.

Neriana ligt op een hoogte van 90 meters.In 1991was de bevolking van Neriana109, minder dan de 138 inwoners in 1981.Het rustige dorp dankt zijn naam aan de verschillende kleine stroompjes die in de vallei uitkomen wat resulteert in een rijke vegetatie en goede gaarden.

Het dorp is gelegen tussen Tavronitis en Voukolies. Het strand is 10 minuten rijden en er is een bekende lokale taverne Frosoni's garden. Frosini's garden is een taverne met karakter. Het ligt in een grote tuin- waar veel van de gebruikte producten groeien. Het is aantrekkelijk en traditioneel. Kinderen houden ervan er te spelen en de ezel, kippen en konijnen te kijken. De atmosfeer is ontspannend en de familie is gastvrij, houdt van koken en presenteert hun gasten heerlijke Kretenzische gerechten.

De perfecte plaats om buiten te zitten, onder de sinaasappelbomen en te genieten van het huisgekookte eten en de lokale wijnen. De taverne is erg rustiek. Geen plastic rommel hier en geen pretentieus eten.

Het dorp Tavronitis met zijn voorzieningen en de oprit naar de snelweg liggen op 10 minuten rijden. Chania is 30 minuten rijden en de luchthaven 45 minuten.