Nopigia

Het kleine dorp Nopigia aan het strand ligt op slechts 5 km van de beroemde levendige stad Kissamos aan de noordkust van West-Kreta. Het is een van de oudste dorpen in de omgeving en was vroeger een centrum voor wijndistributie. Nu is het omgeven door landbouwgrond.

Gelegen aan de voet van het Rodopos-schiereiland, heeft het kleine dorp een aantal traditionele taverna's, een camping en een strand dat zich uitstrekt tot het Gramvousa-schiereiland. De taverna's en bars zijn alleen in de zomermaanden geopend en in de winter gesloten.

Het strand is overwegend zanderig met helder en ondiep water. Het dorp Nopigia ligt vlakbij, dus u vindt er alle nodige faciliteiten, zoals parasols, douches, restaurants en accommodatie in een rustige omgeving.

Als je naar het oosten loopt, wordt het strand rotsachtiger en meer afgelegen. Er zijn verschillende kiezel- en rotsachtige baaien in het oosten. Na 2 km ontmoet je de kerk van Panagia en de mooie afgelegen stranden van Choni. Het is leuk om de tocht langs de rotsachtige kust te voet te maken. U passeert een leuke kleine taverna, het "Taverna Café Porto Alegre" waar u een drankje of een lekkere maaltijd kunt nuttigen. Verder naar het oosten voert het pad je langs een holle olijfboom (op een heuvel), een kleine kapel en tal van geiten, kleine kiezelstranden en rotsen vanwaar je kunt genieten van het landschap.

Een gebied dat vooral bekend is bij Grieken, er zijn maar heel weinig parasols en stoelen omdat het strand verder naar het oosten rotsachtiger wordt.

Er is een Romeinse nederzetting en een Byzantijnse kerk met fresco's in de buurt en mogelijk om te bezoeken.
Het stadscentrum van Chania ligt 31 km ten oosten van Nopigia via de nationale weg.

Voor winkels en voorzieningen heeft Kastelli - op slechts 10 minuten rijden daarvandaan - alles te bieden en is het hele jaar geopend. Er zijn scholen, restaurants, winkels, postkantoor, bakkerijen, banken en nog veel meer.