Spilia

Het erg pittoreske dorp Spilia ligt in een vallei tussen olijfboomgaarden en citrusbomen en is slechts 3 km landinwaarts van de kustplaats Kolymbari.

Het dorp is genoemd naar de grot (Spilia betekend grot) van Agios Ioannis waar u een kerk in de grot zult vinden. Het mooie uitzicht vanuit de grot is adembenemend en spreidt zich uit van de Egeïsche zee tot de witte Bergen. Spilia heeft verschillende kerken, inclusief de 12e -eeuwse Byzantijnse kerk Panagia Mirtidiotissa die u kunt bezoeken met schitterende fresco's.

Spilia heeft een paar goede restaurants, een café, minimarkt voor alledag. Voor meer voorzieningen is Kolymbari een groeiend vissersdorpdat een kleine stad is geworden met school, postkantoor, winkel, restaurants, bakker, dokter en veel meer.

Het dorp is erg traditioneel gehouden en het is leuk om door de smalle steegjes te lopen om de grotten de ontdekken en de kerken in de omgeving.

Spilia ligt op 35 minuten rijden van het historische centrum van Chania en 50 minuten rijden van de luchthaven van Chania.