Stalos

Stalos ligt op 7 km ten westen van Chania tussen Kalamaki en Agia Marina.Het is een ideale plaats voor vakantie. Het is dicht bij de stad Chania en biedt alle noodzakelijke service voor zijn bezoekers.

Het strand heeft een blauwe vlag, helder ondiep water maken het perfect voor gezinnen en een rij met tavernes en bars liggen langs het strand.

Het deel dat aan de kust ligt heet Kato Stalos (laag Stalos). Een kilometer hoger vindt u het originele dorp, Pano Stalos (boven Stalos) dat ligt op 150 meter boven zee en het oude deel van het dorp is. Er zijn een paar goede lokale tavernes in een mooie natuurlijke omgeving.

In Kato Stalos zijn vele voorzieningen zoals supermarkten, tavernes, winkel, nachtleven. Op het strand kunt u zonnebedden en parasols huren en er is een regelmatige busverbinding met Chania ( er rijdt een bus iedere 15 minuten tijdens de zomer).

Vanaf het strand van Stalos kijkt u uit op het onbewoonde eiland Agii Theodori (Saint Theodore). Volgens de legende een groot zeemonster met zijn baby wat hem volgt bedreigend voor de inwoners.. Als de 2 monsters naderen vielen de vrouwen van het dorp op hun knieën en begonnen te bidden om de mensen in het dorp te sparen. Miraculeus warden de 2 monsters gevormd tot 2 grote rotsen, de twee eilanden, een groot en een veel kleiner. De inwoners noemden deze Thodorou.

De grote grotmond van het grote eiland is de bek van het aanvallende beest, wat de inwoners en bezoekers iedere dag nog herinnerd dat Thodorou het beest is...

Het eiland is onbewoond en de staat heeft Thodorou nationaal park benoemd en alle menselijke aanwezigheid of activiteit verboden. Er leven hier ongeveer 80 Kri-Kri(wilde geit) op het eiland denken ze , beschermd door een speciale bewaker.

Stalos is een perfect startpunt om het westen van Kreta te ontdekken, het heeft toegang tot de National road, is 15 minuten rijden naar Chania en 35 minuten naar de luchthaven van Chania.