Tavronitis

Tavronitis is een charmant kustplaatsje ten westen van Maleme aan de weg naar Kolymbari: het toerisme is hier laag maar u zult nog veel voorzieningen aan zee vinden zoals, minimarkten, bakker, slager,tavernes, restaurant, apotheek, gym, banketbakker etc. Een paar tavernes liggen aan het strand dat loopt tot aan Kolymbari in het westen en Maleme in het oosten.

Het is een rustige plaats die tegelijkertijd een kleine reisbestemming is en het hele jaar werkend. Veel bezoekers worden verliefd op het dorp. Het is gebouwd aan de mond van de Tavronitis rivier,die opdroogt in de zomer. Het is perfect gelegen tussen het strand en de witte bergen ("Lefka Ori")van Kreta. Vanuit het dorp is er adembenemend uitzicht op de omgeving en de windernis van het schiereiland Rodopou.

Een kleine wandeling door het hart van het dorp waar veel lokalen wonen brengt u naar het kiezelstrand en de serene natuurlijke omgeving die ideaal is voor ontspanning.Het trekt veel lokale families om die reden. Hier kunt u wandelen aan de zee en stoppen bij een van de "kantinas" voor een drankje of een snack en genieten van een maaltijd in een van de traditionele tavernes..

Bezoek eens de beroemde brug van Tavronitis die een heel belangrijke rol speelde in de slag om Kreta en het nabije oorlogsmonument en de Duistse begraafplaats in het naastgelegen dorp Maleme. Hier, op het nu niet meer gebruikte vliegveld waar de Duitse invasie plaats vond op Kreta in 1941 , vindt u een paar oude vliegtuigen en het is de plaats van een jaarlijks herdenkingsevenement.

In de laatste Jaren is Tavronitis en omgeving heel populair geworden bij expats uit allerlei landen. Het is de ideale basis om het zuiden en westen van het eiland te ontdekken zoals de stranden van Paleochora, Elafonisi en Falassarna, en ook de klooster, grotten en het Gramvoussa met de overblijfselen van een oud fort.

U kunt de weg naar het zuiden nemen voor een spectaculaire rit over de bergen naar Paleohora aan de zuidkust. Paleochora is de bekendste locatie in het zuiden van de provincie Chania. De weg komt langs veel traditionele dorpen in het binnenland, meestal onbedorven door de tijd.

De aansluiting op de snelweg is net buiten het dorp, de Venetiaanse stad Chania en de historische stad Kissamos-Kastelli in het westen kunnen bereikt worden in 20 minuten. De rit naar de luchthaven van Chania is ongeveer 45 minuten.