Voukolies

Voukolies is een dorp met veel historie en traditie, gelegen op 27 kilometer van de stad Chania. Deze plaats is altijd wijd bekend geweest om de vele commerciële activiteiten van de inwoners.

Sinds de Turkse bezetting is er een grote bazaar op het plein iedere week, waar men plaatselijk producten kan kopen. Het startte alseen handelsorganisatie, later werd het een plaats van reünie door bekenden en familie uit de omliggende dorpen. Het was de plaats waar de meisjes uit de omliggende dorpen hun toekomstige man leerde kennen. De eerste referenties naar de bazaar in Voukolies zijn gemaakt in de 19e eeuw.

Er liggen mooi dorpen rond Voukolies en wandelen is populair in de omgeving. De route Voukolies- Ano Kefala- Sebronas- Palea Roumata is een mooie route langs de stromende waters van Tavronitis. Er zijn geen toeristen voorzieningen in Voukolies en omliggende dorpen. De dichtstbijzijnde voorzieningen zijn in de kustdorpen Kolimbari, Maleme en Platanias op 10 minuten rijden.

Een beroemd monument in Voukolies aan de weg naar Paleohora,is de toren die gebouwd is door de Turken in 1866. De Turken gebruikten dit om hun positie te bepalen en tot vandaag de dag kunt u de overblijfselen zien.

De inwoners van Voukolies zijn vooral werkzaam in de landbouw en veeteelt omdat de vallei van de Tavronitis rivier,waarin het dorp gebouwd is, zo vruchtbaar is.

Het dorp heft vele voorzieningen zoals, supermarket, bank, bakker, apotheek, tavernes en cafes. Er is goede toegang tot de snelweg vanwaar het 30 minuten naar de stad Chania is en 45 minuten naar de luchthaven.

Binnen 10 minuten rijden ligt het dorp Tavronitis met zijn mooie kiezelstrand, dat deel uitmaakt van het uitgestrekte strand dat van Kolimbari naar Chania loopt.

Nabij het strand zijn enkele tavernes en in het dorp vindt u veel voorzieningen zoals, winkels, tavernes, cafés, bakken en slager.

Voukolies en Tavronitis zijn actieve, werkende dorpen die niet dicht gaan tijdens de winter. Zij hebben alle voorzieningen het hele jaar.