Xamoudochori

Xamoudochori is een klein dorpje ongeveer 20 km ten westen van Chania en op een hoogte van 110 meter. De 150 vaste inwoners houden zich voornamelijk bezig met de teelt van olijfbomen en wijngaarden.

Het dorp biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van Platanias en de Witte Bergen in het zuiden en wordt omgeven door eindeloze olijfgaarden en wijngaarden.

De centrale kerk van het dorp in Xamoudochori is de kerk van St. Ioannis Chrisostomos, die wordt gevierd op 13 november.

Er zijn geen winkels in het dorp, maar het traditionele café in het centrum van Xamoudohori staat klaar om je op te frissen met lokale drankjes en traditionele Kretenzische raki.

Het dichtstbijzijnde (kiezel) strand en de winkels liggen op ongeveer 4 km van Xamoudohori, op 5 minuten rijden van Maleme. In Maleme vindt men voorzieningen zoals supermarkt, apotheek, benzinestation, verbindingen met het lokale vervoer, tavernes en cafés.

De beroemde badplaats Platanias ligt op 10 minuten rijden en biedt tal van strandactiviteiten en een levendigere, meer kosmopolitische sfeer. Platanias heeft zandstranden waar u ligbedden kunt huren en allerlei watersporten kunt beoefenen.

Chania ligt op slechts 20 minuten rijden en de luchthaven ligt op 40 minuten afstand.

Er is een gemakkelijke toegang tot de National Road, die slechts ongeveer 10 minuten rijden is.

Xamoudohori is een perfecte uitvalsbasis om West-Kreta, de stranden, archeologische vondsten en prachtige natuur te verkennen. Weg van de drukte van Platanias, is het de perfecte plek om te ontspannen.