Xirokambi

Xirokambi is een klein, rustig, slapend Kretenzisch dorpje op een paar km landinwaarts van de noordwest kust van Kreta.

Het ligt op een heuvelrug tussen de olijfboomgaarden op een hoogte van 160m, biedt schitterend uitzicht op de bergen, de zee en de geweldige zonsondergang. Er wonen ongeveer 41 mensen in het dorp.

Er is slechts 1 taverne in het dorp, dat niet altijd open is. U kunt het beste de eigenaar eerst bellen en het eten vantevoren bestellen.

Het dichtstbijzijnde strand is 5 minuten naar Maleme met een kiezelstrand. In Maleme vindt u voorzieningen zoals supermarket, apotheek, benzinestation, openbaar vervoer, tavernes en cafés.

De bekende badplaats Platanias ligt op 10 minuten rijden en biedt veel strand activiteiten en een levendiger kosmopolitische sfeer. Platanias heeft zandstranden waar u zonnebedden kunt huren en allerlei watersporten kunt doen.

De stad Chania ligt op 20 minuten rijden en de luchthaven op 40 minuten.

Er is makkelijk toegang tot de snelweg op 8 minuten rijden van Xirokambi. Het is een perfecte basis om het westen van Kreta te ontdekken, zijn stranden, archeologische vondsten en mooie natuur. Weg van de drukte van Platanias, is het de perfecte plek om te ontspannen.